БТТП: Аминистрацията да се обвърже с конкретни срокове за отговор по проекти за еврофинансиране

401
БТТП: Аминистрацията да се обвърже с конкретни срокове за отговор по проекти за еврофинансиране

Представителите на деловите среди искат администрацията да се обвърже с конкретни срокове за одобряване на проекти за финансиране от еврофондовете и да изчерпва забележките си още в първото им разглеждане, каза заместник-председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, цитиран от БТА, пред
участниците в кръгла маса за проблемите при разработването и реализирането на проекти по европейските структурни фондове.

Той съобщи, че честа практика е проекти да се връщат по три пъти за неща, които администрацията не е установила като грешки при първата и дори при втората проверка.

Бизнесът иска обвързване на администрацията със срокове и при плащанията по проекти при предоставянето на съответните документи от страна на фирмите.

Друга препоръка е в оценителните комисии да се включат и представители на неправителствените организации, което би осигурило прозрачност на процедурите и би ги опростило. Според деловите среди администрацията не би трябвало да прилага правилото за ограничаване на държавната помощ до 200 хиляди евро за неправителствените организации. Трябва да бъде решен и въпросът с плащането на ДДС по европейските проекти, посочи Симеонов.
Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg