Булгаргаз иска по-висока цена на природния газ

531
Булгаргаз иска по-висока цена на природния газ

В съответствие с изискванията на Наредбата за регулиране на цените на природния газ, "Булгаргаз" ЕАД, дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг" ЕАД, на всеки три месеца изготвя и внася в ДКЕВР предложение за утвърждаване на продажна цена на природния газ, съобщиха от дружеството.

"Булгаргаз" ЕАД предложи на ДКЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2009 г. в размер на 374.13 лв./хм3 без ДДС.

Увеличението от 9.10 лв./хм3 (2.49 %) в сравнение с действащата цена, е в резултат на по-високите през последните месеци цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари.

По-рано председателя на енергийния регулатор Константин Шушулов коментира, че ако окончателното предложение на газовия доставчик е за увеличение до 4%, то цената на парното и топлата вода може да се запази до януари.

Днес ДКЕВР отбелязва десетата годишнина от създаването си.

Също днес Константин Шушулов напуска поста председател на ДКЕВР с изтичане на мандата му. Икономическото министерство подкрепи кандидатурата за поста на настоящия директор на "Булгартрансгаз" Ангел Семерджиев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg