Булгаргаз няма да намалява природния газ за "Кремиковци"

387
Булгаргаз няма да намалява природния газ за


"Булгаргаз" ЕАД няма да допусне намаляване на доставяния природен газ за нуждите на "Кремиковци" АД, в резултат на което би възникнала аварийна ситуация в предприятието.

Във връзка с тиражираната информация, че снабдяването на "Кремиковци" с газ от "Булгаргаз" е намалено на 15 000 куб. метра на час, ръководството на дружеството заявява, че тази информация не отговаря на истината и създава ненужно напрежение, се казва в съобщението.

Не са верни твърденията, че подаването на природен газ е 15 хил. куб. метра на час. Към настоящият момент доставяният за дружеството природен газ е 20 000 куб. метра на час.

В писмо на "Булгаргаз" ЕАД от 3 юли дружеството "Кремиковци" е уведомено, че подаването на газ ще бъде намалено поради натрупаните големи задължения.

Припомняме, че въпреки забавянията на плащанията за доставяния от "Булгаргаз" ЕАД природен газ, вече четири месеца дружеството продължава да захранва "Кремиковци". По инициатива на Министерството на икономиката и енергетиката бе подписано
Споразумение от 14.03.2008 г. между насърчителна банка, от една страна, и БДЖ ЕАД, НЕК АД, "Булгаргаз" ЕАД и "Кремиковци"АД и "Финметалс-Холдинг"ЕАД.

Споразумението бе подписано с цел да се възстанови нормалната производствена дейност на "Кремиковци" АД и да се уредят взаимоотношенията по текущите задължения към кредиторите-доставчици.

Срокът на споразумението вече е изтекъл и "Кремиковци" АД продължава да натрупва текущи задължения към "Булгаргаз" ЕАД, които към настоящия момент са в размер на над 12 млн. лева.

Източник:БТА, Снимка:БГНЕС

От страна на "Булгаргаз" ЕАД неколкократно бе давана възможност на "Кремиковци" АД да изплати просрочените си текущи задължения. Общественият доставчик е приложил всички законови и договорно предвидени мерки за събиране на вземанията си, заявяват в дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg