Булгаргаз оповести прогнозните цени на газа за Q4

673
Булгаргаз оповести прогнозните цени на газа за Q4

Отчитайки факторите формиращи равнището на цената на природния газ, Булгаргаз ЕАД осведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за ІV-то трим. на 2009 г., следва да бъде 380.84 лв./хм3 без ДДС, съобщиха за Profit.bg от държавната компания.

Увеличението от 15.81 лв./хм3 (4.33%) е в резултат главно на по-високите през последните месеци цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари. Тази прогноза е с около 44.00 лв./хм3 по-ниска от направената през март 2009 г. и предоставена в ДКЕВР за подготовка на новия регулаторен период за енергийните дружества ползващи природен газ.

Окончателното предложение на Булгаргаз ЕАД за цената на природния газ за ІV-то тримесечие на 2009 г. ще бъде оповестено непосредствено преди внасяне на предложението в ДКЕВР - 10 септември 2009 г., като бъдат отчетени настъпилите към този момент промени в ценообразуващите фактори.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg