Буря засегна повече от 6 села в община Дулово

871
Буря засегна повече от 6 села в община Дулово

Буря премина над шест села от община Дулово, информират от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

Структурите на МДПБА работят във всички засегнати от наводненията райони. Областните дирекции създадоха организация и изпълняват указанията на вицепремиера Емел Етем за незабавна реакция при опасност от наводнения. Над силистренската община Дулово премина буря.

Проливен дъжд и силен вятър събориха цигли и счупиха стъкла на сгради в селата Долец, Окор, Вокил, Боил, Секулово и Паисиево. Повредени са покривите на училища и детски градини. Продължава отводняването къщите в село Дорково, община Ракитово. Проливният дъжд през последните дни е повишил значително нивото на подпочвените води и това е причина за наводненията. Водата в някои от мазетата е достигнала 80 см, част от помещенията вече са отводнени. Отводняват се къщи в русенските села Ценово, Бъзовец, Чилнов и Караманово.

Спасителен екип на МДПБА започна отводняването на мазета в квартал “Долапите” в Русе. Екип от столичната Гражданска защита оказва съдействие на хората, изолирани във вилна зона “Старата юзина”. Продължава работата и по насипване на дигата на река Искър, при квартал “Абдовица” в район Искър.

Ситуацията в Етрополе е овладяна, извършват се възстановителни дейности и се разчистват коритата на реките и деретата. Пострадалият участък от брега на река Марица при строящия се мост в района на Стамболийски се насипва с инертни материали.

Оперативни групи извършват оглед на нанесените щети в населените места.
В районите, в които се очакват по-силни дъждове се осигуряват инертни материали за обезопасяване на по-ниските, критични участъци по поречието на реките. Водолази прочистват най-опасните места.

Продължава наблюдението на реките и на хидро-техническите съоръжения на територията на цялата страна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg