Бюджетът за октомври е на плюс с 8 млн. лв.

714
Бюджетът за октомври е на плюс с 8 млн. лв.

Бюджетът за месец октомври е балансиран, съобщиха от Министерството на финансите. Според предварителните оперативни данни и оценки за изпълнението на  Консолидираната фискална програма (КФП) приходите превишават разходите с около 8 млн. лв. на месечна база.

Приходите и помощите по КФП за октомври са в размер на около 1.996 млрд. лв. Размерът на разходите и вноската на Република България в общия бюджет на Европейския съюз е 1.988 млрд. лв., като разходите се свиват с около 9 % спрямо същия месец на миналата година.

В резултат на мерките за ограничаване на разходите и за повишаване на събираемостта на приходите, драстичният месечен дефицит за юли (564.3 млн. лв.) бе свит и за октомври бюджетът е балансиран с минимално превишаване на приходите над разходите.

Данните за изпълнението на основните параметри по КФП са на месечна база и представляват предварителни оценки за изпълнението на консолидирания бюджет за месец октомври. В края на ноември ще бъдат публикувани окончателните данни на база подадените месечни отчети за касовото изпълнение от първостепенните разпоредители с бюджетни кредити.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg