Career Show в търсене на топ квалифицирани кадри

800
Career Show в търсене на топ квалифицирани кадри

Кариерното експо за квалифицирани кадри Career Show 2019 среща квалифицирани кадри с топ работодатели на 10 септември в Арена Армеец. Организаторите очакват над 150 компании и над 2000 участници, които да се срещнат с тях и да се включат в атрактивната програма на събитието. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на икономиката.

Световните тенденции показват, че кариерните събития отдавна не са само място за среща с фирми, а мост към нови възможности и развитие. Career Show 2019 е пример за това и у нас като залага на преселекцията на кандидати и събира на едно място експерти в различни сфери без възрастово ограничение. “Наблюдаваме, че профилът на заявилите желание да се включат в експото все повече се разширява. Сред кандидатите ни има финансисти, ИТ специалисти, маркетинг експерти, инженери и много други. Компаниите също са в различни сфери, а най-интересното е, че една компания често търси специалисти в различни области. В програмата и четирите тематични сцени сме помислили за всеки един от тях.”, споделя Емил Томов, Event Manager в Career Show.

Българска народна банка, която също е сред изложителите на Career Show 2019, излезе с данни за растеж на инвестициите в края на юни. По предварителни данни нетният поток на преките инвестиции в страната за януари е положителен в размер на 457.1 млн. евро (0.8% от БВП), като е по-голям с 304.5 млн. евро от този за същия период миналата година. “Това, което можем да кажем е, че все повече нови компании се включват в Career Show. Такива, които досега не са имали опит с такива изложения, но разбират възможностите, които дава личната среща с квалифицирани кадри и участието в такъв проект. Определено движението в бизнес средата се усеща в различни инвестиции, които правят.”, допълва Емил.


Националният статистически институт сподели, че през второто тримесечие на година е регистриран ръст на заетите лица. Също така добър сигнал за състоянието на пазара на труда е продължаващият спад на обезкуражените лица, тези, които не търсят работа. Те намаляват с почти една трета от нивото си през второто тримесечие на 2018 г. и вече са едва 63,3 хиляди души.

“Виждаме, че хората все повече осъзнават, че трябва да се инвестира в личното и професионално развитие. При преселектирането на кандидати виждаме, че повечето са такива, които в момента работят, но търсят нови възможности. Включването в програмата на експото дава много възможности. Затова, дори и да не са сигурни, че ще успеят, съветваме хората да направят регистрация, която е напълно безплатна, но задължителна: https://careershow.bg/register/,” споделят организаторите на експото.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg