CEZ е изкупило трафопостове за 5 млн. лв. от началото на годината

470
CEZ е изкупило трафопостове за 5 млн. лв. от началото на годината

През първите четири месеца на 2007 г. българските електроразпределителни дружества в рамките на CEZ Group са изкупили трафопостове на обща стойност 5 млн. лева в цяла Западна България. Това стана ясно по време на проведена днес среща на ръководството на дружествата с представители на местната власт от Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка и Софийска област.

По време на събитието пред кметовете и областните управители бяха представени предстоящите промени в организационната структура на Електроразпределение Столично, Електроразпределение София област и Електроразпределение Плевен, които са с мажоритарен собственик CEZ Group.

Предвижда се от началото на май 2007 г. трите дружества да заработят с еднакви организационни структури. Целта е да се осигурят условия за равнопоставено обслужване на клиентите в Западна България и да се въведат единни мерки по поддържане и развитие на мрежата.

В резултат на структурните промени ще се постигне профилиране на дейностите и по-добър контрол върху качеството на работа. Промяната ще даде възможност за въвеждане на ясни права и отговорности на всички нива и ще допринесе за специализиране на служителите в областта, в която работят.

На проведената днес среща присъстваха 21 представители на местната власт от Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка и Софийска област.

От ръководството на трите електроразпределителни компании заявиха, че от планираните общо 96 млн. лева инвестиции за Западна България за тази година, около 30 млн. лева ще бъдат насочени към югозападната част на страната.

Проведеното събитие е част от втората поредица от срещи с представители на местната власт в Западна България, която CEZ организира. Припомняме, че през ноември 2006 г., когато се състояха първите подобни събития, кметовете и представителите на енергодружествата постигнаха съгласие, че срещите са необходими и трябва да бъдат провеждани регулярно.

До края на тази седмица предстои представители на ръководството на електроразпределителните дружества в рамките на CEZ Group да се срещнат с кметове и областни управители и от Северозападна България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg