CEZ започва да възстановява разликите в януарските сметки

458
CEZ започва да възстановява разликите в януарските сметки

CEZ Електро България ще започне да възстановява разликата от няколко стотинки в януарските сметки на клиентите си от 8 март 2007 г., информират от дружеството.

От тази дата компанията ще приема плащанията за февруари, от които ще бъде приспадната сумата. Нейният размер ще бъде посочен в отделен ред на февруарската сметка.

Февруарските фактури за консумирана електрическа енергия ще запазят реквизитите и визията на януарските, в които за първи път бяха отразени промените, свързани с разделянето на цената на електроенергията и въвеждането на акциз.

Единствените разлики с януарските фактури ще бъдат, че цените на електрическата енергия за битови нужди без ДДС са до петия знак след десетичната запетая, и в отделен ред ще бъде посочена сумата за възстановяване от януари, с която е намалено задължението за месец февруари.

Припомняме, с оглед спазване на задължителните указания за прилагане на решението от 22.12.2006 г., ДКЕВР одобри предложението на CEZ Електро България цените за разпределение и снабдяване за битови потребители без ДДС са до петия знак след десетичната запетая. По този начин се получават цени, които след начисляването на ДДС съвпадат напълно с определените от комисията крайни цени с ДДС, съгласно решение Ц-026 от 22.12.2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg