Чакъров подписа още 7 проекта за Натура 2000

789
Министър Джевдет Чакъров подписа проекти на седем заповеди за обявяване на защитени зони от Натура 2000.

Това са защитени зони "Блато Малък Преславец"- с. Малък Преславец, община Главиница, област Силистра; "Гарванско блато" в землищата на с. Гарван и с. Попина, община Ситово, област Силистра; "Залив Ченгене скеле" в землищата на кв. Крайморие и с. Маринка, община Бургас, област Бургас; "Поморийско езеро" в землищата на гр. Поморие и с. Ахелой, община Поморие, област Бургас; "Комплекс Беленски острови" в землищата на гр. Белене, община Белене, област Плевен и гр. Свищов, община Свищов, област Велико Търново; "Остров Голя" в землището на с. Кутово, община Видин, област Видин; "Рибарници Пловдив" в землищата на с. Войводиново, с.Труд, общ. Марица и гр. Пловдив-Север, общ. Пловдив, област Пловдив.

Пълният текст на проектите на заповеди е публикуван на Интернет страницата на министерство на околната среда и водите www.government.bg и е на разположение в административната сграда на съответната Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Русе (за област Силистра), Бургас, Плевен, Велико Търново, Монтана и Пловдив.

Утре ще бъдат публикувани обявленията за проектите на заповеди във вестниците „Труд" и „24 часа".

Утре ще започне да тече едномесечният срок, в който могат да се пуснат мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проектите на заповеди забрани и ограничения на дейности.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg