Чакъров прави първа копка на пречиствателна станция в Балчик утре - 14 септември

452
Министър Джевдет Чакъров ще направи утре първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в Балчик. Проектът се финансира от ИСПА. 75 на сто от средствата са безвъзмездно финансиране по програмата, а 25 на сто – национално съфинансиране.

Договорът за строителството на стойност 3 868 061 евро беше подписан в края на юни миналата година с избрания след търг българо-словенски консорциум „Приморие-Хидроинженеринг-Балканскрой”.

Крайният срок за завършване на строителството е 31 декември 2008 година.
По-късно утре министър Чакъров ще открие завършената вече пречиствателна станция за отпадни води в град Белослав.

Общата стойност на проекта е 5 318 846 лева, които са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към МОСВ и от държавния бюджет. Пречиствателната станция ще обслужва освен населението в града, също и в селата Езерово и Страшимирово, но те ще бъдат включени на по-късен етап, след изграждане на канализационни колектори.

Колеги, първата копка на пречиствателната станция в Балчик ще е утре, 14 септември, вторник, в 10,00 часа, на площадката на пречиствателната станция.
Откриването на пречиствателната станция в Белослав ще е същия ден в 14.00 часа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg