Чакъров: Трябва да инвестираме в превенция, за да намалим негативните последици от природните бедствия

469
Трябва да инвестираме в превенция и в хидротехнически съоръжения, за да намалим негативните последици от природните бедствия. Това е посочил министър Джевдет Чакъров в изказването си на неформалния Съвет на министрите на околната среда на ЕС в Лисабон, чиято тема е "Сушата и липсата на вода".

Министърът е подчертал, че страната ни също не беше отмината от проявите на природните аномалии, заради промените в климата и преживя суша, пожари, наводнения, които взеха и човешки жертви.

Той дал пример как в един ден е издал заповед да се пести водата в питейните язовири, а веднага на следващия ден - нова заповед за изпускането им с цел да се осигурят свободни обеми, които да поемат поройните дъждове.

Инвестициите в превенция са единственият начин да се намалят щетите от природните бедствия, а чрез инвестиции в хидротехнически съоръжения ще се осигури защита както срещу сушата, така и срещу наводненията, тъй като те ще осигуряват ретензионни обеми, е посочил министър Чакъров.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg