Честит рожден ден на Трайчо Трайков

945
Честит рожден ден на Трайчо Трайков

Трайчо Димитров Трайков е роден на 19 април 1970 г. и днес чества своят 41-ви рожден ден.

През 1989 година завършва Английската гимназия в София, а пет години по-късно и Университет за национално и световно стопанство в София. Трайков е магистър Международни икономически отношения.

Професионална дейност:

Експерт в сферата на управлението, преструктурирането и оздравяването на компании. Започва професионалния си път като консултант по сливания и придобивания в английската компания за стратегическо и финансово консултиране Central Europe Trust през 1994 г.

Осъществява редица проекти в Централна и Източна Европа, сред които приватизацията на Electrica Oltenia и Electrica Moldova от Румънският електроразпределителен холдинг, създаване на бизнес стратегия на Eastern Electricity (UK) за Естония, Латвия и Литва, консултант по приватизационни проекти в Унгария, съветник на сръбската Агенция по приватизация при привличането на инвеститори за пул Машиностроене и др.

През 2004 г. започва работа за немската компания Roland Berger - един от световните лидери по стратегическо консултиране.

За компанията осъществява следприватизационното преструктуриране и интеграция в структурата на EVN на придобитите български електроразпределителни дружества в Пловдив и Стара Загора.

От 2005 г. става част от мениджърския екип на EVN Bulgaria. Като ръководител на бюрото на Управителния съвет и впоследствие - прокурист на компанията, работи успешно за въвеждането на съвременна система за корпоративно управление, повишаване на ефективността и намаляване на технологичните загуби на дружеството, увеличаване събираемостта на вземанията, успешното интегриране на Топлофикация Пловдив, след нейното придобиване и др.

Трайчо Трайков е одобрен от Народното събрание за министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета на Бойко Борисов на 27 юли 2009 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Жив и здрав!
# 0
13:04 | 19 April 2011
...и повече български министри като него!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg