Четири фирми участват в доставката на компютърни системи и мултимедия в МДААР

458
Четири фирми са допуснати за участие по първия лот на обществената поръчка за доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия за нуждите на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР), на общинските и на областните администрации. Това съобщихаот ведомството, след като днес бяха отворени ценовите оферти на "Сиенсис" АД, "Контракс" ООД, "Ай Би Ес България" ЕООД, и "Стемо" ООД по позицията за доставка на 1200 персонални компютри и 100 преносими компютри.

Ценовите предложения са: "Сиенсис" АД - 980 980 лв. без ДДС; "Контракс" ООД - 1 161 100 лв. без ДДС; "Ай Би Ес България" ЕООД - 1 026 000 лв. без ДДС; "Стемо" ООД - 1 233 309 лв. без ДДС.

При класирането на кандидатите най-ниската предложена цена има тежест 50 процента, 40 процента от оценката се определят от техническото съответствие, 10 процента - от срока на изпълнение. Финалното класиране по тези три критерия е определило на първо място "Ай Би Ес България" ЕООД.

По втория лот - доставка на периферни устройства, не е допуснат нито един кандидат поради несъответствия на представената документация с изискванията на конкурса. Процедурата по тази позиция се прекратява и ще бъде обявен нов конкурс.

Днес се е състоял и вторият етап от процедурата на МДААР за доставка, изграждане и въвеждане в експлоатация на централизирана система за управление и наблюдение на ИТ-ресурсите на Интеграционната система на електронното правителство (ИСЕП) и свързаните с него обекти. До отварянето на ценовите предложения е допуснат един кандидат - "Сиенсис" АД. Предложената от фирмата цена е 998 998 лв. без ДДС. Другият кандидат - "Глобал консултинг" ЕООД, не е допуснат, тъй като комисията е констатирала, че представената документация не отговаря на предварително обявените изисквания.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg