Chevron иска да участва в проекта на нефтопровода Бургас - Александруполис?

366
Chevron иска да участва в проекта на нефтопровода Бургас - Александруполис?

Chevron прояви интерес за участие в проекта на нефтопровода Бургас-Александруполис. Това стана ясно от проведената среща на министър Румен Овчаров с вицепрезидентите на компанията Джей Преър и Джон Макдонълд. Chevron прояви интерес и към проекта за изграждането на регионален приемен (регазификационен) терминал за втечнен природен газ на българското Черноморско крайбрежие, информират от пресцентъра на МИЕ.

По време на работното си посещение в САЩ министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров проведе поредица срещи с представители на правителствени институции, неправителствени и финансови организации в столицата на щата Калифорния, Сакраменто и Силиконовата долина.

Възможността за подписване на двустранен меморандум между Комисията по енергетика на щата Калифорния и Министерство на икономиката и енергетиката на България беше обсъдено на среща с Джеймс Бойд, комисар по енергетика.

Интерес към опита на България в търговията с вредни емисии прояви Вицегубернатора на Калифорния Джон Гарименди. В срещата участва и Синди Харен Хорн, обявена през 2006 г. за „Жена на годината на щата Калифорния" за проекта за ранно диагностициране на патогенни организми. Тя предложи на министър Овчаров български лаборатории да бъдат включени в международната мрежа от изследователски центрове.

Двустранните бизнес отношения в областта на енергетиката, ИТ сектора, отбранителната промишленост и инвестиционния климат в България бяха в центъра на разговорите с Бари Седлик, и. д. секретар на Департамента по бизнес и транспорт, и Сюзън Стърлинг, вицепрезидент на Калифорнийската търговска палата. Американските домакини предложиха България да участва в програми за обучение в международен бизнес на малки и средни предприятия.

В централата на Cisco министър Румен Овчаров се срещна с Робърт Лойд, вицепрезидент Северна Америка, Хилтон Романски, директор инвестиции и с Лаура Ипсен, вицепрезидент връзки с правителство. Домакините запознаха министъра с плановете си компанията да създаде фонд, който ще инвестира в малки и средни предприятия от ИТ сектора в Централа и Източна Европа, включително и в България. Демонстрирана бе най-новата система за видео-конферентна връзка и възможностите за нейното приложение в държавната администрация. Cisco представи своя опит в изграждането и интегрирането на информационни мрежи за енергийни компании.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg