ЧЕЗ отделя 80 хил. лв. за дарителство и спонсорство през 2007 г.

663
ЧЕЗ отделя 80 хил. лв. за дарителство и спонсорство през 2007 г.

Чешката компания ЧЕЗ, мажоритарен собственик на електроразпределителните дружества в София, София-област и Плевен, отделя 80 хиляди лева за програмата си за дарителство и спонсорство за 2007 г. Това съобщиха от комуникационния екип на компанията.

Програмата под мото "Където работим, помагаме" е приета в края на юли. Според одобрения от компанията документ, ЧЕЗ ще насочи средства и усилия в пет основни направления - образование, култура и културен обмен, социални дейности, подкрепа за развитието на българския енергиен пазар, преодоляване на щети от природни бедствия.

В рамките на образователната част от програмата ще бъдат подкрепяни технически университети и млади хора със сериозен интерес в електротехниката. В областта на културата програмата ще се фокусира върху стимулирането на културния обмен между България и Чехия - участия на български творци в Чехия, както и представяне на доказани чешки изпълнители в България.

Социалните дейности, които компанията се ангажира да подпомага, са основно в две насоки - здравеопазване и подкрепа на децата в неравностойно положение. ЧЕЗ ще работи и за развитието на българския енергиен пазар като спонсорира специализирани конференции, кръгли маси и семинари на енергийна тематика.

До края на 2007 г. ЧЕЗ ще отдели над 80 хил. лева за обществено-полезни инициативи в рамките на програмата. Средствата не влизат в разходите, формиращи цената на електрическата енергия, отбелязват от компанията. Предстои през есента на тази година ЧЕЗ да започне мини проект "Оранжеви детски площадки" в Плевен.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg