ЧЕЗ предложи 900 лв. средна брутна работна заплата на служители си

3836
ЧЕЗ предложи 900 лв. средна брутна работна заплата на служители си

Средна брутна работна заплата от 900 лв. предлага на служителите си "ЧЕЗ-Разпределение България" АД. За миналата година основната работна заплата в дружеството е била 560 лв.

Това каза регионалният мениджър на електроразпределителното дружество Любош Павлас на срещата между синдикатите и работодателя в КНСБ, информира БТА.

В програмата на "ЧЕЗ-Разпределение България" до 1 май е заложено съкращение на 312 инкасатора и 84 пласментни техници. Те ще могат да кандидатстват за около 260 вакантни позиции, обясни Миглена Накова, директор "Човешки ресурси" в дружеството.

По данни на Главна инспекция по труда за 2006-2007 г. в "ЧЕЗ-Разпределение България" АД са направени 39 проверки за безопасни условия на труд, констатирани са 177 нарушения и са съставени 18 акта за административни нарушения. През миналата
година в дружеството са били заети 3590 души.

През този период в Националния осигурителен институт са регистрирани 38 трудови злополуки. Те са довели до загубата на 1696 календарни дни временна неработоспособност. За същия период в отрасъл "Електроразпределение" от общо 103 злополуки 38 са в "ЧЕЗ-Разпределение България" АД, обясни заместник-министърът на труда и социалната политика Васил Войнов. Той отбеляза, че в дружеството е необходимо да се актуализира безопасността на условията на труд и да се обновят трафопостовете.

Преговорите между синдикатите и ръководството на "ЧЕЗ-Разпределение България" АД ще продължат на 17 март. На 19 март от 16.30 часа ще се състои протестен митинг на работниците от дружеството пред сградата на "ЧЕЗ-Разпределение България" АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg