ЧЕЗ слива ЕРП-тата Плевен и София

1019
ЧЕЗ слива ЕРП-тата Плевен и София

ЧЕЗ осъществи сливането на „Електроразпределение София област” АД, „Електоразпределение Плевен” АД и „Електроразпределение Столично” АД. Решението е на Софийски градски съд от 2 ноември 2007 г. На практика двете разпределителни дружества „София област” и „Плевен” се вляха в „Столично”.

„Електроразпределение Столично” ще поеме всички отговорности и задължения на другите две дружества в Западна България. Целта на преструктурирането е оптимизиране на дейността на трите електроразпределителни дружества, подобряване на тяхното управление и постигане на по-висока ефективност.

Това от своя страна ще осигури условия за равнопоставено обслужване на клиентите в Западна България и ще въведе единни мерки по поддържане и развитие на мрежата.

В началото на януари, 2008 г. „Електроразпределение Столично” АД ще бъде преименувано на ЧЕЗ Разпределение България. Това ще бъде финалната фаза на процеса по преструктуриране на трите електроразпределителни дружества. Новата компания ще поеме всички функции по поддръжката на електроразпределителната мрежа на територията на Западна България. ЧЕЗ Разпределение България ще продължи политиката на инвестиране в развитието на мрежата и подобряване на качеството на доставката на електрическа енергия.

Новият мениджърски екип на ЧЕЗ Разпределение се ръководи от Ян Рожка, изпълнителен директор на дружеството. Преди да поеме тази длъжност г-н Рожка беше изпълнителен директор на „Електроразпределение Столично” АД. Новият директор на дирекцията „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи” в дружеството е Красимир Първанов. Росен Йорданов е директор на дирекция „Експлоатация и поддържане на разпределителната мрежа”. Новият директор на дирекция „Диспечерско управление” е Пламен Йочев. Крум Анастасов заема длъжността директор на дирекция „Mерене и управление на данни” в компанията. Атанас Дандаров поема дирекция „Управление на дружеството”.

Част от приоритетите на новата разпределителна компания и нейния мениджърски екип ще бъдат поддържане и адекватно развитие на мрежата, непрекъснато и качествено снабдяване на клиентите с електроенергия, модернизация на оборудването и автоматизация на управлението на електроразпределителната мрежа, което ще доведе до намаляване на аварийността, на времето на аварийните прекъсвания и до подобряване на качеството на доставяната електроенергия.

От януари до края на октомври 2007 г. в Западна България са инсталирани близо 1300 километра нови въздушни електропроводи и кабелни линии СрН и НН, с цел намаляване честотата и времетраенето на прекъсванията по мрежата. Компанията продължава политиката - голите въздушни проводници да се подменят с изолирани усукани проводници, които не се влияят от атмосферните условия.

През същия период, електроразпределителните дружества „Столично”, „София област” и „Плевен” са монтирали над 180 хиляди нови електромера. Изнесени на границата на собственост и рехабилитирани са 19 хиляди електромерни табла. Подмяната се прави паралелно с ремонт на мрежите ниско напрежение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg