ЧЕЗ внедрява мобилни лабораторни системи

1373
ЧЕЗ внедрява мобилни лабораторни системи

ЧЕЗ повишава сигурността на захранването за потребителите в Западна България с внедряването на последно поколение мобилни лабораторни системи.

Технологията позволява цялостно обследване на характеристиките на кабелни линии и бързо и точно локализиране на повреди в разпределителната мрежа. По този начин се предотвратява възникването на аварийни ситуации и се намалява времето за отстраняване на проблеми по мрежата.

Благодарение на мобилните лабораторни системи от началото на 2011 г. служителите на компанията са установили потенциално слаби места в обследваните обекти, наложили подмяната на 30 силови кабела средно напрежение. Извършени са и частични ремонти по разпределителната мрежа.

За момента ЧЕЗ разполага със 17 специализирани мобилни лабораторни системи за кабелна диагностика. Компанията е внедрило и две нови системи последно поколение, локализирани в Самоков и София.  Стойността им възлиза на 600 хил. лева.

В инвестиционния план на компанията за периода от 2012 до 2016 г. е предвидена и поетапната подмяна на 10 специализирани автомобила за кабелна диагностика. 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg