ЧЕЗ внедрява мобилни лабораторни системи

1397
ЧЕЗ внедрява мобилни лабораторни системи

ЧЕЗ повишава сигурността на захранването за потребителите в Западна България с внедряването на последно поколение мобилни лабораторни системи.

Технологията позволява цялостно обследване на характеристиките на кабелни линии и бързо и точно локализиране на повреди в разпределителната мрежа. По този начин се предотвратява възникването на аварийни ситуации и се намалява времето за отстраняване на проблеми по мрежата.

Благодарение на мобилните лабораторни системи от началото на 2011 г. служителите на компанията са установили потенциално слаби места в обследваните обекти, наложили подмяната на 30 силови кабела средно напрежение. Извършени са и частични ремонти по разпределителната мрежа.

За момента ЧЕЗ разполага със 17 специализирани мобилни лабораторни системи за кабелна диагностика. Компанията е внедрило и две нови системи последно поколение, локализирани в Самоков и София.  Стойността им възлиза на 600 хил. лева.

В инвестиционния план на компанията за периода от 2012 до 2016 г. е предвидена и поетапната подмяна на 10 специализирани автомобила за кабелна диагностика. 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас