Чуждите инвеститори вярват в доброто бъдеще на България като място за инвестиции

481
Чуждите инвеститори вярват в доброто бъдеще на България като място за инвестиции

Чуждестранните инвеститори са убедени в доброто бъдеще на България като място за директни инвестиции. Членството на страната в ЕС ще доведе до пренасочване на фокуса от промишлеността към дейности с по-висока добавена стойност.

Това са изводите от второто издание на проучването на "Ърнст енд Янг" "Привлекателността на Югоизточна Европа за директни инвестиции".

То се базира на анкети, попълнени от повече от 200 мениджъри по света, се посочва в съобщение, цитирано от БТА. Повече от 68 процента от анкетираните прогнозират, че през следващите три години привлекателността на България като място за директни инвестиции ще се подобрява.

Основните причини, определящи повишения интерес на инвеститорите, са благоприятното корпоративно облагане, разумната цена на труда и гъвкавото трудово законодателство. Тези критерии имат първостепенна важност за вземане на решение за инвестиции в дадена страна.

Проучването констатира сериозно подобряване на привлекателността на България в сравнение с миналогодишното издание. Анкетираните смятат, че още по-голям би бил инвеститорският интерес, ако се подобрят телекомуникационната инфраструктура, качеството на живота, достъпът до финансиране, транспортът и логистиката, както и социалният климат.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg