CISCO и Асоциация на индустриалния капитал се присъединяват към EUGA

360
CISCO и Асоциация на индустриалния капитал се присъединяват към EUGA

Днес в рамките на семинар, организиран от Министерство на труда и социалната политика и Министерство на държавната администрация и административната реформа, CISCO България и Асоциация на индустриалния капитал в България официално обявиха, че се присъединяват към програмата European Union Grants Advisor (EUGA).

На 1 октомври миналата година, по инициатива на Майкрософт, консорциум от водещи компании, публични организации и институции стартира програмата за България. Целта й е да информира малките и средни предприятия и публични организации за възможностите за финансиране предоставяни от фондове на Европейския съюз, както и да ги консултира и подпомага при изготвянето на проектни предложения. EUGA се фокусира основно върху инвестиции в областта на иновациите, информационните и комуникационни технологии, разработката и внедряването на нови технологии, стартирането на нов бизнес и стимулирането на заетостта.

От началото на програмата, бяха реализирани повече от 120 индивидуални консултации и 25 проекта бяха подадени за одобрение. 5 месеца след официалния старт на програмата, тя вече има първите си резултати. 6 проектни предложения бяха одобрени. Проектите получават финансиране по Оперативна програма „Развитие нa човешките ресурси” за обучение в областта на информационните технологии за 800 души на обща стойност над 250 000 евро, като са подготвени и ще се осъществяват с водещото участие на организации-партньори Майкрософт: New Horizons, Бора Сълюшънс и iCentres.

До сега в България EUGA се осъществява в партньорство с Фондация за реформа в местното самоуправление (ФРМС), УниКредит Булбанк, Райфайзенбанк, Министерство на държавната администрация и административната реформа (МДААР), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Държавна агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Българска телекомуникационна компания (БТК), Българска стопанска камара (БСК), Банка ДСК.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg