Д. Гяуров: Преследване на частни интереси в НС

722
Д. Гяуров: Преследване на частни интереси в НС

За съжаление през последните дни станахме свидетели на неприятни събития в Народното събрание, основни участници в които бяха народни представители.

Случват се ежедневно прояви на груб лобизъм и на грубо преследване на частни интереси. Това каза пред БНР Димо Гяуров, депутат от СК председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Това, че премиерът съумява да ги потуши тези събития, че действа действително като "пожарна команда" в парламента, не е добър атестат нито за управлението на ГЕРБ, нито за самия парламент, допълни Гяуров.

От това страда демократичното управление в най-общ смисъл. Липсва ясна концепция и единодействие между различните власти, заяви Гяуров. Допуска се някой да пробутва чужди и частни интереси, това е, което се случва в момента, заяви Гяуров.

Няма как да се постигнат добри резултати, дори и само едно от звената да работи няма как резултатът да бъде положителен. Не съм съгласен, че съдът е виновен, че няма ефективни резултати. Няма как, когато едно дело влезе нескопосано в съдебната зала на базата на случайни умозаключения, непотвърдени с нищо конкретно, съдът да постанови осъдителна присъда.

Гяуров коментира, че не се случва симбиозата между властите. Вина можа би имат и законодателната и изпълнителната власт, защото не съумяваме да създадем законодателните предпоставки, за да може това да се случва, каза още Димо Гяуров.

Източник/БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg