Д. Русеф: Готови сме да приемем българския бизнес

773
Д. Русеф: Готови сме да приемем българския бизнес

Бразилия е вход на България към МЕРКОСУР (южноамерикански общ пазар), а България е вход на Бразилия към Европейския съюз, заяви Дилма Русеф по време на бизнес форума организиран за официалната й визита у нас, предаде репортер на Profit.bg.

Двете държави трябва да обърнат тенденцията за търговски спад, допълни тя. Бразилия ще бъде сигурна възможност за български стоки и услуги, в случай че отпаднат традиционни партньори на страната, заяви Русеф.

„Готови сме да приемем българския бизнес в Бразилия и ако се постараем скоро може да берем първите плодове", посочи тя.

Трябва да проучим възможностите за съвместно сътрудничество в сферите на селското стопанство, енергетиката и научно-изследователското развитие. България е важен доставчик на торове, допълни Русев, като страната ни може да стане привилегирован доставчик за Бразилия.

Дилма Русеф наблегна на факта, че подписаното споразумение за икономическо сътрудничество между двете държави създава солидна основа за сътрудничество в сфери от взаимен интерес.

В речта си тя обърна внимание на дълговите проблеми в Европа, като допълни че развитите икономики са на кръстопът. Даде пример, че Бразилия залага на стабилност на вътрешния пазар, стимулиране на търсенето, повишени изисквания за капитал на банките и други.

Ситуацията в Европа изисква солидарност във всички страни, каза тя по отношение на Гърция.

По време на посещението си в Брюксел, Русеф обърна внимание на европейските лидери, че е изключително важно да се поддържа завоеванието Европейски съюз. Бразилия и светът имат нужда от стабилно евро, допълни тя.

Бразилия ще направи всичко възможно за бърз изход от кризата в Европа, заяви още Дилма Русеф.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg