Дадоха на концесия Пристанищен терминал Оряхово

717
Дадоха на концесия Пристанищен терминал Оряхово

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и изпълнителният директор на „Слънчев дар" АД, гр. Варна, Светлозар Дичевски подписаха днес Договора за предоставяне на концесия на Пристанищен терминал Оряхово, част от Пристанище за обществен транспорт Лом - обект - публична държавна собственост.

Пристанищната територия е с площ от 12 300 кв. м.

Терминалът разполага с 2 кейови места за обработка на товари и поща и 1 кейово място за обслужване на пътници.

Концесионер е „Слънчев дар" АД, вписано в търговския регистър при Варненски окръжен съд.

Съдът е върнал преписката за продължаване на концесионната процедура, съобразно изложените мотиви. Министерството на транспорта изцяло се е съобразило със съдебното решение, като отново е съгласувало проекта на решение на Министерския съвет с всички министерства.

С уведомление от 9 февруари 2007 г. „Слънчев дар" АД, гр. Варна, е потвърдило валидността на предложението си, представено на 31 август 2005 г.

На свое заседание Министерският съвет е приел Решение № 343 от 16 май 2007 г, с което е определил „Слънчев дар" АД, гр. Варна, за кандидат, спечелил едностепенния неприсъствен конкурс за предоставяне на концесия на Пристанищен терминал Оряхово, част от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Лом и е упълномощил министъра на транспорта да сключи Договора за концесия с определения въз основа на конкурса КОНЦЕСИОНЕР от името на държавата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg