Даниел Вълчев постави началото на проекта „Академия Българска бизнес мрежа”

960
Отношенията между висшите училища и представителите на бизнеса са ключови за развитието както на икономиката, така и на образованието, каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев след подписването на Споразумение за сътрудничество между Българска бизнес мрежа (ББМ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Нов български университет (НБУ).

С подписването на Споразумението беше поставено началото на проект „Академия Българска бизнес мрежа”, който е насочен към практическата реализация на студентите от горните курсове в условията на реалния бизнес, информират от пресцентъра на правителството.

Академия Българска бизнес мрежа цели да подкрепи усилията на академичната общност за изграждане компетенциите на младите специалисти, в съответствие със съвременните изисквания на модерния бизнес и българските компании, в качеството им на основен създател на работни места за младите хора с висше образование в България.

Инициативата предвижда сформиране на осем бизнес групи (по четири в двете висши учебни заведения), в следните направления: маркетинг, търговия, проекти и бизнес развитие, управление на човешките ресурси, включващи студенти от релевантни специалности в УНСС и НБУ. Всяка бизнес група ще включва 15 студенти от III и IV курс или магистърска степен на обучение, като всеки студент ще работи по отделен проект.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg