Дарик придоби правния портал Lex.bg за 700 хил. лв.

1069
Дарик придоби правния портал Lex.bg за 700 хил. лв.

Най-големият правен портал в България Lex.bg вече е собственост на Дарик, съобщиха от медията. Дарик придоби 90 процента от акционерно дружество „ЛЕКС.БГ" АД на цена над 700 хил. лв.

Lex.bg е най-посещаваният сайт на юридическа тематика в България, с над 120 хил. уникални посещения месечно. Потенциална аудитория на портала са както настоящи и бъдещи юристи, така и всички, интересуващи се от правни въпроси.

В Lex.bg те могат да открият необходимата им информация, да направят справки, да намерят необходимите закони, да публикуват обяви за работа или да си поръчат специализирана юридическа литература.

Lex.bg разполага и с пълна английска версия, която позволява бърза ориентация на потребители от чужбина в българската правна действителност, както и с интересни връзки към международни правни портали и богата информация за чуждестранното законодателство.

През последния месец „ЛЕКС.БГ” АД пусна и специализирания сайт Tax.bg, насочен към работата на счетоводители, одитори и данъчни експерти.

С придобиването на „ЛЕКС.БГ” АД, специализираните портали Lex.bg и Tax.bg се включват в интернет групата на Дарик, известна на широката аудитория с информационния сайт DarikNews.bg, спортния сайт Gong.bg, икономическите сайтове Lev.bg и DarikFinance.bg, блоговата платформа Log.bg и лайф стайл сайта Zar.bg.

Дарик Нюз държи и мажоритарния пакет на най-големия български сайт с новини за България на английски език Novinite.com. Собственост на Дарик е и фотографската агенция Sofia Photo Agency.

С придобиването на „ЛЕКС.БГ” АД, „Дарик Нюз” разширява комуникационните си възможности към по-широк кръг потребители в интернет, а също така разширява възможностите на потенциалните рекламодатели да достигат по-точно и ефективно до своите целеви групи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg