Държавата наляла 107 млн. лв. във Видин за 3 г.

442
Държавата наляла 107 млн. лв. във Видин за 3 г.

Държавната субсидия за общините във Видинска област за трите предходни години е 107.5 млн. лв. Това съобщи областният управител на Видин Кръстьо Спасов. Съвкупните инвестиции в общините, чрез директна подкрепа на държавата и чрез предприсъединителните програми и проекти, са почти 37 млн. лв.

29 обекта в областта са финансирани по програма САПАРД за 32.3 млн. лв., като средствата са вложени в рехабилитация на уличната мрежа, водоснабдителната система, за оборудване на животински комплекси, фуражни цехове и кланици”.

Чрез Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда – ПУДООС са финансирани 20 обекта, предимно в реконструкцията на водопроводната и канализационна мрежа и в дейности по управлението на отпадъците в отделните общини, като общият размер на субсидията възлиза на 5.5 млн. лв.

„Чрез Социално- инвестиционния фонд към МТСП са вложени над 3 млн. лв. в 14 инфраструктурни обекта. Това също са обекти, свързани с инвестиции във водоснабдяването или в ремонт и реконструкция на защитени жилища и сгради със социални функции”, отбеляза областният управител.

Кръстьо Спасов цитира още данни, от които стана ясно, че чрез фонд „Енергийна ефективност” са осигурени средства за 7 проекта за енергийно саниране на сгради и че е изготвена целева програма по енергийна ефективност на област Видин за 2009 г., в която са включени общо 42 проекта на стойност над 9 милиона лева.

Към списъка Кръстьо Спасов добави още 47 обекта, финансирани от държавния бюджет по споразумение между МФ и МРРБ – главно ремонти на сгради на кметства и детски заведения, на улично осветление, на улици и тротоари, в благоустрояването на отделни селища.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg