Държавата отдава на концесия 4 летища

1019
Държавата отдава на концесия 4 летища

Правителството одобри доклад за намеренията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да започне подготвителни действия за предоставяне на концесия на четири граждански летища за обществено ползване или на обособени части от тях, съобщиха от правителствената информационна служба.

Това са летищата в Русе, Горна Оряховица и Пловдив и карготерминалът на летище София.

С преминаването на летищата за бъдещо стопанисване от силни икономически субекти от частния сектор с доказан капацитет за управление и поддържане на обектите на свой риск, ще се постигне по-ефективното им стопанисване, тяхната модернизация съгласно европейските стандарти, разгръщане възможностите за търговска и друга съпътстваща стопанска дейност и създаване на нови работни места.

Държавата запазва контролни и регулаторни функции, както и собствеността върху активите, съществуващи в момента или построени от концесионера през срока на концесията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg