Датикум открива нов дата център

1511
Датикум открива нов дата център

Най-новото дружество в рамките на „Сирма Груп“ - Датикум, ще стартира официално предоставянето на услуги в нов дата център, съобщават от дружеството за Profit.bg.

Съоръжението е с обща площ от 432 кв. м. и с начален капацитет от 70 сървърни шкафа. Местоположението и сградата отговарят на всички изисквания за околна среда и защита от природни бедствия.

Официалното откриване на дата центъра ще бъде на 02.10.2008 г.

Инвестициите в изграждането на дата центрове е част от стратегията на Сирма Груп за разширяване и диверсифициране на дейностите на компанията, за нови бизнеси и бизнес възможности, каза Росен Маринов, Изпълнителен директор на Датикум.

Бизнес плановете на Датикум включват изграждането на още няколко съоръжения от този тип, като целта е задоволяване на нарастващите нужди на бизнеса в страната ни.

Центърът е проектиран и построен да отговаря на всички изисквания за Дата Център от най-високото Ниво 4 (tier four).

Всички системи и съоръжения са минимум двойно и тройно резервирани в схема 2 x (N + 1). Центровете от Ниво 4 са над 10 пъти по-надеждни от центровете от Ниво 3, където резервираността е в схема N+1.

Организации, които имат нужда от 100% надеждност на предоставяната от тях услуга ще постигнат тази надеждност за „от 10 до 10 000” пъти по-ниска цена сравнено с изграждането и поддържането на собствено подобно съоръжение и необходимия технически персонал.

Информационната сигурност в такъв тип центрове е надграждане над съществуващата такава система при клиента и повишаването на сигурността е допълнителна мотивация за ползването на услуги от подобен характер.

Сирма Груп АД е основана през 1992, като дружеството се регистрира едновременно в България и Канада.

Шестнайсет години по-късно, Сирма Груп е с бизнес звена и дъщерни компании на три континента и над 300 служители само в България. “Сирма Груп” е участвувала в 11 проекта по рамковите изследователски програми на ЕС (FP5 и FP6) и беше наградена като най-успешната българска фирма във FP6.

Компанията в момента работи върху два проекта по настоящата Седма рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие, която обхваща периода 2007-2013 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg