Датска компания купи високотехнологичен кораб на „Русенска корабостроителница"АД

756
Датска компания купи високотехнологичен кораб на „Русенска корабостроителница

Корабна компания от Дания днес получава новия 3 520-тонен IMO 2 танкер-химикаловоз "Clipper Bourgogne", който е най-високотехнологичният съд, строен досега от "Русенска корабостроителница" АД и отговаря на суровите изисквания на английския Лойд регистър, съобщи изпълнителният директор Игнат Трайков.

"Clipper Bourgogne" е последен от серия от четири съда за едно от най-големите датски параходства - "Клипер груп". Всеки от тях носи името на световно известни
винопроизводителни области във Франция.

Танкерът е дълъг 88 м, широк 12,60 м, има два винта, два двигателя "Ман" и е конструиран да приема широк спектър продукти. За целта на него са монтирани системи с високоскоростни вентили за изхвърляне на опасни изпарения.

Системата за бързо почистване на товарните танкове, без да замърсява околната среда, позволява, независимо от вида на товара, да се транспортират последователно петролни деривати и растително масло. Той може да приема и отдава едновременно 5 различни вида товари от двата борда и кърмата в 10+1 танка, снабдени с потопяеми помпи.

Оборудването отговаря на всички световни изисквания.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg