Датската компания Карлсберг влага 20 млн. лв. в развитието на пивоварната в Шумен

627
Датската компания Карлсберг влага 20 млн. лв. в развитието на пивоварната в Шумен

Над 20 млн. лева ще вложи Карлсберг България в развитието на пивоварната в Шумен през следващите три години. Това обяви изпълнителният директор на компанията Александър Грънчаров в навечерието на 125-ия рожден ден на „Шуменско”.

От 2003 година до момента датската компания вече е инвестирала над 50 млн. лева в производствени мощности и съвременни технологии в завода в Шумен. В резултат на това са внедрени 2 нови бутилиращи линии, съобразени изцяло със световните стандарти.

В момента на всеки час от пивоварната излизат 45 000 стъклени и 8 000 PET (пластмасови) бутилки бира, като в същото време двойно е увеличен и капацитетът на линията за кегове. До края на месеца в завода в Шумен ще заработи и нова етикираща машина. Карлсберг инвестира и над 17 млн. лева за маркетинговото развитие на марката.

„В навечерието на 125-ата годишнина на „Шуменско” Карлсберг България заявява категоричното си намерение да продължи да инвестира в успешното развитие на пивоварната и марката. Освен намеренията ни за регулярни инвестиции в оборудване и подобряване на сградната база на завода през следващите години, планираме и инвестиция в изграждането на нова пречиствателна инсталация за отпадната вода от производствения цикъл. Очаква се тя да бъде готова до края на 2008 година”, обясни Александър Грънчаров.

В резултат на повишаване капацитета на завода, както и на успешната маркетингова политика на компанията, през последните три години пазарният дял на „Шуменско” се е увеличил близо 5 пъти. Официалните данни показват категорично, че това е най-динамично развиващата се марка бира у нас, като ръстът в продажбите й за първите пет месеца на 2007 година спрямо същия период на 2006 година е близо 40%. Цифрите индикират еднозначно продължаване на възходящата тенденция след като обобщените данни за 2006 година показаха растеж от 35 на сто спрямо 2005 година.

Освен „Шуменско” в пивоварната в града се произвеждат и „Туборг”, и „Холстен”. В момента в завода работят 250 души, а заедно с външните лица, които са ангажирани с дейността на завода, броят на осигурените работни места в региона достига 600.

“Карлсберг” е една от водещите в света компании, производител на бира. Компанията произвежда 9 милиарда литра бира годишно, равно на около 65 милиона бутилки от по 330мл на ден. “Карлсберг” продава бира в над 150 страни по света и в нея работят близо 30 000 служители. Те са част от 90 отделни локации в 45 държави. «Карлсберг България» е най-бързо развиващата се бирена компания у нас. Тя постигна 22% пазарен дял за изминалата 2006 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg