Декларации за корпоративен данък вече и електронно

369
Декларации за корпоративен данък вече и електронно

Декларацията за облагане с корпоративни данъци за 2007 г. вече може да бъде подадена и по интернет, съобщиха от НАП. От края на работния ден в петък (15 февруари) приложението за подаване на формуляра по електронен път е достъпно в интернет сайта на Националната агенция за приходите (НАП). Чрез интернет своята декларация могат да подадат и дружествата, които не са имали дейност през 2007 г. и от тази година подават различен образец.

Само за два дни от пускането на електронната услуга са били подадени 250 декларации за облагане с корпоративни данъци по интернет, съобщават от НАП. Срокът за подаване на годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци е до 31 март, като всички клиенти на НАП, които подадат своите декларации и годишния си финансов отчет чрез интернет, ползват отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

Междувременно над 600 декларации за облагане на доходите на физическите лица са постъпили в НАП по интернет. Срокът за приемане на формулярите тази година изтича на 30 април, като в този срок трябва да се заплати и дължимия данък. Всички граждани, които подадат своите декларации по интернет имат право на 5% отстъпка върху данъка за довнасяне.

Подаването на декларациите за облагане с корпоративни данъци и за облагане на доходите на физическите лица по интернет изисква наличието на електронен подпис. Ако клиентите на НАП нямат такъв, то те могат да упълномощят човек, който притежава електронен подпис да подаде декларацията от тяхно име.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на всички данъци и осигурителни вноски е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет страницата на приходната администрация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg