Десет проекта по програма ФАР временно ще бъдат финансирани от други източници

480
Десет проекта по програма ФАР временно ще бъдат финансирани от други източници

Докато не се изчистят несъответствията по управлението на проекти по програма ФАР, изпълнителната агенция в МРРБ ще осигури изпълнението на проектите, по които бенефициент е фондът "Републиканска пътна инфраструктура", с други средства, предаде БНР.

Това съобщи днес заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски пред журналисти. Той бе помолен да коментира доклада "Кей Пи Ем Джи" в частта му по програма ФАР.
Ивановски уточни, че се е запознал с доклада. Според него става въпрос за 10 проекта на обща стойност е 88 млн. евро. Бюджетът на фонда е доста по-голям, каза Ивановски в отговор на въпрос от къде ще дойдат средствата.

Мярката е временна, могат да се намерят достатъчно ресурси във фонда и министерството, докато не се убедим, че правилата и процедурите са спазени, добави той. По отношение на програма ФАР одиторите имат отказ от мнение - това означава, че на базата на това, което виждат, те не могат да дадат своето заключение, каза Ивановски в отговор на въпрос.
По отношение на програма ИСПА е казано, че съществуващите правила и процедури са задоволителни и по тази програма има позитивно мнение, отбеляза той. Има одитен доклад, който анализира изпълнението на програмите ФАР и ИСПА, както и доклад, свързан с изследването на потенциалния конфликт на интереси, уточни заместник-министърът. По втория доклад констатациите са, че има потенциални конфликти на интереси. Това е в компетенциите на правораздавателните и правоохранителни органи, коментира Ивановски, цитиран от БТА.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...