ДФ "Земеделие" отпуска 900 000 лв. за подпомагане производителите на зеленчуци

451
ДФ

Държавен фонд "Земеделие" ще предостави 900 000 лв. за подпомагане на производителите на зеленчуци - пипер и домати през 2007 г. , съобщиха от Дирекция "Информация, връзки с обществеността и протокол" на Министерство на земеделието и продоволствието. Решението е било взето на заседание на Управителният съвет на Фонда.
Помощта е в размер на 29 лв. на декар за производство на пипер и 24 лв. за производство на домати. Минималната площ, за която един земеделски производител може да сключи договор с Държавен фонд "Земеделие" за целева субсидия, е 10 дка, а максималната - 200 дка за производство на пипер, и 240 дка за производство на домати.

В съобщението се посочва, че с тези нормативи се гарантира, че бенефициентите по тази помощ няма да получат по-голям размер от допустимия по регламент - един производител не може да получи повече от 3 000 евро за тригодишен период.

За подпомагане могат да кандидатстват физически лица, еднолични търговци и юридически лица, които са регистрирани като земеделски производители. Те трябва да произвеждат продукция, която реализират на пазара. При кандидатстването, към изискваните документи, те трябва да представят и копие от договор, сключен с преработвателно предприятие или признати организации на плодове и зеленчуци. Кандидатите ще попълват и декларация по образец, че са уведомени за характера на помощта.

Документите за кандидатстване се приемат в областните поделения на ДФ "Земеделие" от 13.08.2007 г., а като крайна дата за договаряне на средствата е определена 30.10.2007 г.

С решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие" са допълнени и указанията за предоставяне на целевата субсидия за подпомагане на земеделските производители за закупуване на посевен материал от картофи, реколта 2007 г., съобщават още от МЗП. Новото е, че се дава възможност на картофопроизводителите да ползват целевата субсидия и за закупуване на базови семена за производство на картофи за консумация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...