Димитър Стоянов: ЕС има проблеми в икономическата сфера

347
Димитър Стоянов: ЕС има проблеми в икономическата сфера

Малко преди да започне брифингът на партия Атака, ето какво сподели специално за profit.bg първият в листата на националистите - Димитър Стоянов:

Според мен ЕС има много проблеми в икономическата сфера, а икономическият растеж е изключително нисък сред старите държави членки. При новите, присъединили се през 2004 година се наблюдава същата тенденция. Така че квотната система, която ограничава националните икономики куца сериозно. ЕС не може да се развива, това развитие, което той осъществява, особено в новите държави членки е едно изкуствено развитие, което рано или късно ще даде негативен резултат.

Затова според мен трябва да има един значителен отпор на тази квотна система, на всякакви опити да се прехвърляме отново към някакви неща от миналото петилетки, защото в ЕС съществува т. нар. 7-годишна бюджетна рамка, което за мен е горе долу същото. Всякакви планове, които действително формират една планирана икономика, която няма бъдеще. Българският народ не се е освободил от комунизма и от неговата система на икономика, за влезе в една друга, още по-страшна.

Колкото до европейските данъци, т. нареченото заменяне на сегашната система със системата на собствени средства, политическото мнение на Атака е, че ако хората знаех,а че ще им се налага да плащат данък ЕС, нямаше да са толкова въодушевени, но никой не им го обясни това.

Хармонизирането на данъците също така води към една тенденция за федерализиране на съюза, за формиране на обща държава. Атака решително се противопоставя на това нещо, защото то ще заличи националната идентичност, националната традиция, националните суверенитети, което ще бъде просто провал на национално-освободителната революция на българите от преди 130 години. Защото в крайна сметка всички тези хора не загинаха, за да стане България част от някаква европейска държава. Те загинаха за това България да бъде независима самостоятелна държава, в която българите сами да определят своя живот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...