Димитър Тадаръков е новият шеф на ДФ "Земеделие"

772
Димитър Тадаръков е новият шеф на ДФ

На проведено вчера редовно заседание Управителният съвет на ДФ „Земеделие” реши да бъдат предоставени 709 389 лв. за обезпечаване нуждите на генофонда в растениевъдството. Финансовата линия, която тръгва от 15 юни, е включена в списъка с държавни помощи, предоставен в Европейската комисия. Доц. Д-р Димитър Тадаръков е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”, реши още УС на Фонда.

Кандидатурата на доц. д-р Тадаръков бе внесена за гласуване на заседанието от министъра на земеделието и горите и председател на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” Нихат Кабил на основание чл. 9, т.4 от Устройствения правилник на фонда след съгласуването й от министър-председателя Сергей Станишев. Министър Кабил връчи на премиера Сергей Станишев за съгласуване кандидатурата за изпълнителен директор на ДФ”Земеделие” на 17 май 2007 г.

Пред УС на ДФЗ доц. Тадаръков заяви, че в първите си 100 дни като изпълнителен директор на Фонда ще въведе гъвкаво работно време, включително и в почивните дни, за да бъдат наваксани забавянията по програма САПАРД и дейността на Разплащателната агенция.

Той заяви, че приоритет в работата му ще бъде и въвеждането на пълната прозрачност в работата на Фонда с акредитираните му функции, както и връщането на доверието на обществото, аграрния бизнес, банковите среди и европейските ни партньори в способността на ДФ „Земеделие” да бъде гарант за коректното оползотворяване на националните и европейските средства за развитие на българското земеделие и хранително – вкусовата промишленост.

На заседанието беше определен и заместник-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”- Емил Дърев, с ресор „Развитие на селските райони” . Зам. – изпълнителният директор Мюхеттин Караоглан, който отговаряше за „Развитие на селските райони”, поема ресор „Директни плащания на площ”. За директните плащания отговаряше зам. – изпълнителният директор Радослав Иванов, който положи клетва като народен представител след изборите за Европейски парламент през май тази година.

Новият зам. – изпълнителен директор Емил Дърев е с магистратура от УНСС – специалност „Икономика и управление на търговията”. Има допълнителна квалификация в областта на финансите от Свободния университет в Делауер - САЩ. Той е с над 10-годишен опит в реализацията на проекти за развитие на селското стопанство и в частност – създаване и развитие на системата за складови записи в България.

Доц. д-р Димитър Тадаръков е ръководител катедра „Икономика на туризма” в УНСС. Член е на Управителния съвет на Насърчителна банка. През 1974 г. завършва Технически Университет – София със специалност „Машинно инженерство”, а през 1982 г. - специализация в УНСС „Международни икономически отношения”. През 1988 г. му е присъдена научна степен „доктор на икономическите науки”. От 1991 г. е генерален директор на „Булгарлизинг” АД, президент е на „Булгарлизинг холдинг”, както и председател на Българската лизингова асоциация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg