Димитров наказва оценители по процедурата за безвъзмездна финансова помощ

359
Димитров наказва оценители по процедурата за безвъзмездна финансова помощ

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров препоръча на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/ Станимир Бързашки да предложи изцяло нов състав на Оценителната комисия по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Подкрепа за създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия".

В писмо до г-н Бързашки министър Димитров препоръчва в комисията да няма експерти от досегашния й състав, както и да бъдат включени външни експерти, се съобщава на сайта на Министерството на икономиката и енергетиката.

Промяната се наложи заради забавяне на процеса по оценка на получените проектни предложения и необосновано отхвърляне от страна на Оценителната комисия на около 40% от проектните предложения още на етап оценка на административното съответствие, при който се извършва проверка на формалното съответствие на проектното предложение.

 Министър Димитров настоява да бъде уведомен и за действията, които ще бъдат предприети за наказване на виновните длъжностни лица, както и за мерките, които ще бъдат предприети за недопускане на подобни нарушения в бъдеще.

Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg