"Димизе" ООД инвестира 50 хил. лв. в почивна база в Банско

616
“Димизе” ООД спечели публичния търг за отдаване под наем на почивната база на МДААР в Банско с предложена най-висока цена от 45 100 лв. без ДДС. Близо четири пъти по-високата цена от началната беше достигната по време на търга, който се проведе днес в Министерството на държавната администрация и административната реформа и в който се включиха още две дружества – “Клас холидейс” ООД и “Одесос хотели” АД.

“Димизе” ООД ще има ангажимента да направи инвестиции за своя сметка на обща стойност 50 000 лв., информират от министерството.

Станцията в Банско представлява хотелски блок с разгъната застроена площ 2558.08 кв. м., кухня със столова с разгъната застроена площ 630.48 кв. м., кафе-бар и плувен басейн с разгъната застроена площ 2140.04 кв. м. и гаражи с разгъната застроена площ 264.75 кв. м.

Стартовата цена, от която започна наддаването, беше 12 100 лв. без ДДС със стъпка за наддаване 500 лв. И тримата участници отговаряха на изискванията да са търговски дружества с основна дейност хотелиерство и ресторантьорство, да притежават обекти с леглови фонд не по-малък от 100 легла през последните две години, да имат общ годишен оборот не по-малък от 750 000 лв. за всяка от последните две календарни години.

Според процедурата предстои подписване на заповед от министър Николай Василев, която се изпраща до всички участници, като всеки от тях разполага с 14 дни за обжалване. След изтичането на този срок се подписва договор с дружеството, спечелило търга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg