Дискутират бюджета на Европейския съюз в УНСС

380
Дискутират бюджета на Европейския съюз в УНСС

Представителството на Европейската комисия в България и УНСС, съвместно с Министерството на финансите, ще представят утре, 6 март, инициативата на Европейската комисия да проведе публична консултация с всички заинтересовани граждани и организации на ЕС по насоките за развитие и промяна на бюджета на съюза през следващото десетилетие и в по-далечна перспектива.

Йохан Уреел от генерална дирекция "Бюджет" на Европейската комисия ще представи инициативата, а д-р Петър Чобанов, преподавател в катедра "Финанси" на УНСС и изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози, ще разясни необходимостта от нейното публично обсъждане в българското общество.

Отговаря ли бюджетът на ЕС в достатъчна степен на променящите се нужди; как неговото изпълнение може да стане по-ефективно; каква трябва да бъде връзката между гражданите, политическите приоритети и финансирането на бюджета на ЕС - това са само част от ключовите въпроси на бъдещия обществен дебат, съобщиха от учебното заведение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg