ДКЕВР предвижда минимално увеличение на топлинната енергия от 1 август

433
ДКЕВР предвижда минимално увеличение на топлинната енергия от 1 август

ДКЕВР предвижда минимално увеличение на цената на топлинната енергия в столицата с 0.26 процента от 1 август 2007 г. Това е записано в доклада на експертите на Комисията за промяна на цените на топлинната енергия, който комисарите ще разгледат на открито заседание днес, съобщиха от пресцентъра на комисията.

След обстоен анализ на постъпилите заявления от топлофикационните дружества, както и преглед на извършените и прогнозните им разходи, ДКЕВР предлага промяна в цената на услугата средно с 0.35 на сто.

В доклада на работната група е предвидена корекция в цената на основните дружества както следва: за София - от 60.25 лв./МВтч на 60.41 лв./МВтч; за Пловдив - от 66.91 лв./МВтч на 68.87 лв./МВтч; за Варна - от 71.29 лв./МВтч на 72.50 лв./МВтч; за Бургас - от 65.36 лв./МВтч на 70.38 лв./МВтч; за Сливен - от 85.17 лв./МВтч на 65.69 лв./МВтч; за Русе - от 52.01 лв./МВтч на 56.64 лв./МВтч; за Плевен - от 65.64 лв./МВтч на 63.46 лв./МВтч, без ДДС.

Поскъпването на природния газ с около 8 на сто за изминалата година е една от причините, довела до актуализиране на цените на топлоенергията, се посочва в съобщението. Природният газ е основният производствен ресурс на дружествата, който формира около 70 процента от разходите им.

ДКЕВР предвижда и увеличение на преференциалната цена, на която топлофикационните дружества продават произвежданата по комбиниран начин електрическа енергия, което е съобразено с възможностите на системата. Предложението на експертите за средна продажна цена е 109.80 лв./МВтч без ДДС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg