Днес е крайният срок за подаване на данъчни декларации

405
Днес е крайният срок за подаване на данъчни декларации

Днес е последният ден, в който се подават данъчни декларации, припомнят от Националната агенция за приходите.

Най-лесният начин за изпращане на данъчните декларации е по интернет, с електронен подпис. Тези клиенти на НАП, които подадат декларациите си по интернет, могат да ползват отстъпка от 5% върху сумата на данъка за довнасяне до 30 април.

Декларациите за облагане на доходите могат да се подадат и по пощата с обратна разписка или директно в 414 пощенски станции, където служителите на „Български пощи” също издават входящ номер. Справка за най-близкият пощенски клон, в който се приемат данъчни декларации може да се направи на информационния телефон 070018 700.

От НАП напомнят още, че срокът, в който трябва да се плати данъка за довнасяне по годишните декларации, също е до 30 април. Важно е да се знае, че от нареждането на превода по банков път или чрез интернет, до постъпването на парите по сметките на НАП могат да изтекат до 48 часа.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg