Днес решават за преструктурирането на ФРПИ

420
Днес решават за преструктурирането на ФРПИ

Днес ще бъде решено как да се преструктурира фонда Републиканска пътна инфраструктура и дали той ще премине на подчинение към Министерския съвет, обяви вицепремиерът по еврофондовете Меглена Плугчиева.

Тя ще се срещне с министрите на финансите, на транспорта и на регионалното развитие и с ръководителя на работната група по преструктурирането на фонда Цвета Каменова, предаде БНР.

В началото на месеца Министерски съвет реши във фонда да бъде създадено Звено за предварителен контрол, като това е предвидено в Правилника за структурата, дейността и организацията на работа на фонда и неговата администрация.

Звеното, което ще е на пряко подчинение на изпълнителния директор, ще осъществява предварителен контрол за законосъобразност на документите и действията на всички структури, програми, дейности и процеси във фонда, включително и разпоредителите със средства от ЕС.

Промените предвиждат и създаването на дирекция „Вътрешен одит”, досега звено. Тя ще бъде на прякото подчинение на управителния съвет на фонда и ще осъществява вътрешния одит на всички структури, програми, дейности и процеси. Целта е подобряване на организацията на работа и оптимално изпълнение на функциите и задачите, възложени със Закона за вътрешния одит в публичния сектор.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...