До 15 000 лв. глоба за склоняване към проституция, реши парламентът

1420
До 15 000 лв. глоба за склоняване към проституция, реши парламентът

На днешното си заседание българският парламент прие промени в Наказателния кодекс.

Те предвиждат наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5 000 до 15 000 лева за този, който склонява друго лице към проституция.

Мерките се отнасят и за тези, които предоставят систематически помещение на различни лица за полови сношения или за блудствени действия, когато деянието е спрямо лице, ненавършило 18 години, такова, което действа в изпълнение на решение на организирана престъпна група или е невменяем.

Предвижда се, когато тези деяния са извършени с користна цел, наказанието да бъде лишаване от свобода от три до десет години и глоба от 10 000 до 25 000 лева, предаде БНР.

С лишаване от свобода от десет до двайсет години и глоба от 100 000 до 300 000 лева ще се наказва този, който склони или принуди друго лице към употреба на наркотични вещества или техни аналози с цел проституиране, съвкупление, блудствени действия или извършване на полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол.

Промените предвиждат с лишаване от свобода до две години и с глоба от 1 000 до 3 000 лева да се наказва този, който разпространява чрез интернет порнографски материал.

Който държи или набавя за себе си или за другиго чрез компютърната система или по друг начин порнографски материал, за създаването на който е използвано лице, ненавършило 18 години, или лице, което изглежда като такова, ще се наказва с лишаване от свобода до една година или глоба до 2 000 лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg