До 2 млн. лв. може да достигне глобата за мобилните оператори

429
До 2 млн. лв. може да достигне глобата за мобилните оператори

До 2 млн. лв. ще е санкцията за мобилните оператори, които не са привели цените на роуминг услугите в съответствие с изискванията на Регламент 717 на ЕС, предвиждат предлаганите от правителството промени в Закона за електронните съобщения.

 

Измененията и допълненията в нормативната уредба ще доведат до въвеждане на имуществени санкции за мобилните оператори, които не са привели цените на роуминг услугите в съответствие с изискванията на Регламент 717 на Европейския парламент и Съвета от 2007 г.

С тях ще се изпълнят и изискванията за прозрачност на цените на дребно и възможностите за ясна и точна информация за правата и задълженията на потребителите на роуминг услуги.

 Утвърждава се и независимостта на Комисията за регулиране на съобщенията при изготвяне и приемане на нормативните регулаторни инструменти, както и укрепване на възможността за ефективна намеса за регулиране на пазара на електронни съобщения.

Предлаганите промени в закона ще доведат до повишаване ефективността на КРС при регулиране и контролиране на електронните съобщения, които спомагат от една страна за ефективно управление на ограничения ресурс – радиочестотен спектър и номера, а от друга – за отстраняване на съществуващи противоречия в практическото приложение на Закона за електронните съобщения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg