До края на юли започва рехабилитацията на 100 км от РПМ

883
До края на юли започва рехабилитацията на 100 км от РПМ

До края на юли ще започнат рехабилитационните дейности по първите 4 ЛОТ-а от първи етап на ОП „Регионално развитие" с обща дължина около 100 километра. Това са:

ЛОТ 6 - област Добрич - път ІІ - 29 Добрич - Генерал Тошево;

ЛОТ 7 - на територията на област Варна, включващ два участъка на път ІІ - 29 Варна - Аксаково - Добрич и още два участъка на път ІІІ - 207 Шумен - Девня - Ветрино - Калоян - Векилски;

ЛОТ 8 - в област Ямбол - на път ІІІ - 7008 Елхово - Пчела - Скалица и на път ІІІ - 707 Петолъчката - Стралджа - Воденичане;

ЛОТ 12 - в област Кърджали - път ІІ - 59 Момчилград - Крумовград.

През този август ще започнат и дейностите по ЛОТ-ове 13 и 15 - в областите Кърджали, Хасково и София.

Първият етап на програмата включва 14 ЛОТ-а с 24 отсечки от републиканската пътна мрежа, с обща дължина около 301 километра. Общата стойност по проектен фиш възлиза на 139.29 млн. лв.

Съгласно сключените договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между АПИ и Управляващия орган на Оперативната програма в МРРБ, финансирането на обектите за периода 2007-2013 г. е гарантирано, като 85% е европейската помощ от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), а останалите 15% са национално съфинансиране, се казва в прессъобщение на АПИ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg