До момента 8 843 земеделски стопани са подали заявления за подпомагане

362
До момента 8 843 земеделски стопани са подали заявления за подпомагане

До този момент 8 843 земеделски стопани са подали заявления за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ, а идентифицираните площи са над 33,790 млн. декара, съобщават от Министерство на земеделието.

Срокът за подаване на заявленията по тази схема бе удължен до 25 юни 2007 г.

До тази дата земеделските стопани могат също да регистрират земите си в Системата за идентификация на земеделските парцели.

Идентифицирането, както и подаването на заявления, се извършва в Областните Разплащателни агенции - по местоживеене за физическите лица и по адрес на управление на фирмата - за юридическите лица и едноличните търговци.

Земеделските стопани, които са подали заявленията за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ до 31 май 2007 г., ще получат пълния размер на субсидията.

Субсидията за тези, които са подали заявлението си между 1 и 25 юни 2007 г., ще бъде редуцирана с по 1 % за всеки ден закъснение след 31 май 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg