Добромир Симидчиев е новият директор „Капиталови дейности” в Софийска вода

1759

Нов директор отговаря за инвестициите на „Софийска вода” АД във ВиК инфраструктурата на града. Добромир Симидчиев пое ръководната длъжност в дирекция „Капиталови дейности” с основна задача да продължи успешното реализиране на настоящата инвестиционна програма на дружеството и на Бизнес плана за следващите 5 години.

“В края на ноември внесохме в Столична община новия Бизнес план на дружеството за периода 2009-2013 година”, обясни Добромир Симидчиев.

„Той предвижа да бъдат инвестирани 250 млн. лв. във ВиК системата на столицата. Така през следващите няколко години моята работа ще се съсредоточи най-вече върху успешното реализиране на този план. В момента „Софийска вода” АД влага сериозни средства в подобряването на ВиК инфраструктурата на града в изпълнение на текущата ни инвестиционна програма. От началото на годината досега сме инвестирали около 15 млн. лева в повече от 75 проекта. През следващата година планираме да реализираме поне още толкова. Тази седмица, например, започват два нови проекта за подмяна на водопроводната мрежа в Подуяне и Нови Искър, където ще инвестираме 110 000 лв. за подобряване на водоснабдяването на над 3 000 жителите в тези райони”, заяви новият директор „Капиталови дейности”.

Добромир Симидчиев работи в дружеството от 4 години. Той е участвал в реализирането на важни за „Софийска вода” проекти като финансирането на водния сектор на София по програма ИСПА, продажбата на кредитите от намалените газови емисии (карбонови кредити), реконструкцията и модернизирането на стопанството за анаеробно стабилизиране на утайките в пречиствателната станция за отпадъчни води в Кубратово.

Симидчиев е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, специалност ВиК, профил „Пречистване на водите”, и магистърска програма по Бизнес администрация в City University of Seattle.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg