Договорът за концесия на Пристанищен терминал Оряхово влезе в сила днес

491
Договорът за концесия на Пристанищен терминал Оряхово влезе в сила днес

Договорът за концесия на Пристанищен терминал Оряхово влезе в сила днес. Това стана факт след като бяха изпълнени всички условия, предвидени в концесионния договор сключен на 4 юли 2007 г.

Концесионер на порта е „Слънчев дар" АД, гр. Варна. Пристанищният терминал Оряхово е част от Пристанище за обществен транспорт Лом и е с площ от 12 300 кв. м.

Терминалът разполага с 2 кейови места за обработка на товари и поща, както и 1 кейово място за обслужване на пътници.

Концесионерът се задължава да извърши еднократно концесионно плащане в размер на 20 000 лв., платимо по банков път в срок до влизането в сила на концесионния договор.

Също така се заплаща фиксирана част на годишното концесионно плащане, в размер 5 112.92 евро, който се индексира на всеки 5 години от срока на концесията с индекса на потребителските цени с натрупване.

Има и променлива част на годишното концесионно плащане в размер 10 на сто от нарастването на общия размер на брутните приходи за текущата година, от извършваните пристанищни услуги на обекта на концесията, спрямо приетите за базови брутни приходи в размер 105 хил. евро.

Концесионерът се задължава да направи инвестиции в размер не по-малък от 1.2 млн. лв. за първите две години от срока на концесията.

Също така, инвестициите трябва да са в размер не по-малък от 2.4 млн. лв. за първите 10 години, в т. ч. тези за първите две години.

Срокът на концесията е 25 години.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg