Договориха подготовката на проекта за 3 метродиаметър

1226
Договориха подготовката на проекта за 3 метродиаметър

Изпълнителният директор на Метрополитен ЕАД Стоян Братоев и Давид Краса, и Владимир Сайдъл, членове на Управителния съвет на Метропроект Прага АД, подписаха на 18 август 2010 г., договор за подготовката на инвестиционен проект за трети метродиаметър. Информираха от пресцентъра на Столична община.

Договорът се сключва в резултат на проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Подготовка на инвестиционен проект за трети метродиаметър на метрото в София „кв. Княжево - ЦГЧ - бул. Ботевградско шосе" за реализация като тип леко метро". Участъкът, за който се възлага подготовка на инвестиционен проект, е с дължина около 21 км и 23 станции.

Договорът с избрания изпълнител е на стойност 3.34 млн. лв. (2.78 млн. лв. без ДДС) и ще бъде финансиран със средства от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г., приоритетна ос 5 „Техническа помощ". Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца от влизането му в сила.

В предмета на договора се включват предварителни, прединвестиционни и технически проучвания (разработване на варианти за трасе и подробен проект за избрания вариант), подготовка на документация за изготвяне на оценка на въздействието на околната среда (ОВОС), Анализ на разходите и ползите и финансов анализ и подготовка на тръжна документация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg