Докладите за парите по оперативните програми са изпратени в Брюксел

425
Докладите за парите по оперативните програми са изпратени в Брюксел

Докладите за съответствие на изразходваните средства по три от оперативните програми са готови и вече са изпратени в Европейската комисия.

Това каза вицепремиерът Меглена Плугчиева в парламента по повод контрола над средствата по Оперативните програми за конкурентоспособност, административен капацитет и за развитието на човешките ресурси.

Сумата от сключените договори за периода януари 2007 - май 2008 година възлизат на 94 млн. лева, а за май- септември те са вече над 1 млрд.лева. Това 10 кратно увеличение на сумите беше определено от вицепремиера Плугчиева като впечатляващ резултат.

По останалите оперативни програми – Транспорт, Околна среда, Техническа помощ, Регионално развитие проверката още продължава и затова оценката все още не е готова, каза още Плугчиева.

По онези оперативни програми, по които проверката е вече факт, заключението на одитния орган е определено като неквалифицирано мнение, което значи, че това е една положителна оценка.

 Според констатициите на Дирекция „Одит на средствата на ЕС” в Министерството на финансите няма засегнати приоритетни оси.


Източник:БНР

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...